Sa. Sep 23rd, 2023

Moderna Therapeutics heeft succesvolle resultaten aangekondigd van proeven voor zijn COVID-19-vaccin. Dit stuurde de aandelen van het bedrijf de lucht in, terwijl Bitcoin Future een nieuw hoogtepunt voor 2020 in kaart bracht.

De situatie rond een mogelijk vaccin voor het nieuwe coronavirus COVID-19 blijft zich ontwikkelen

Vandaag kondigde Moderna Therapeutics, een van ’s werelds grootste farmaceutische bedrijven, aan dat uit voorlopige gegevens blijkt dat het coronavirusvaccin voor meer dan 94% effectief is.

Dit stuurde de aandelenkoers omhoog en de belangrijkste indices, die allemaal in de green worden verhandeld nadat de markt van maandag openging. Dat is echter niet alles, aangezien de prijs van bitcoin ook stijgt en een nieuwe 2020-top boven $ 16.600 in kaart brengt.

Moderna deelt positieve onderzoeksresultaten met betrekking tot het COVID-19-vaccin

Vandaag kwam er meer positief nieuws over het vaccinfront van COVID-19. Een van de belangrijkste medicijnontwikkelaars, Moderna Therapeutics, deelde het goede nieuws met betrekking tot zijn vaccin.

Volgens een CNBC-rapport tonen onderzoeksgegevens uit de voorbereidende fase drie aan dat het vaccin van het bedrijf voor meer dan 94% effectief is in het voorkomen van het virus. De CEO van het bedrijf, Stephane Bancel, zei hierover:

Deze positieve tussentijdse analyse van onze fase 3-studie heeft ons de eerste klinische validatie opgeleverd dat ons vaccin de ziekte van COVID-19 kan voorkomen, inclusief ernstige ziekte.

Kort nadat het nieuws daglicht zag, steeg het aandeel van het bedrijf enorm. Dit werd ook goed ontvangen door de hele markt, aangezien grote indices ook in het groen handelen. Op het moment van schrijven is de S&P 500 meer dan 1,1% gestegen, terwijl NASDAQ en de Dow Jones Industrial Average ook vergelijkbare stijgingen in kaart brengen.

Het nieuws komt kort nadat Pfizer vorige week ook het succes van hun vaccinonderzoeken aankondigde .

Bitcoin stijgt naar een nieuw jaarlijks hoogtepunt van meer dan $ 16.600

Het lijkt erop dat de geschiedenis zich herhaalt. Toen Pfizer de succesvolle resultaten van hun proeven aankondigde, steeg de prijs van bitcoin en brak bijna het vorige jaarlijkse hoogtepunt. Zoals CryptoPotato echter meldde, daalde de cryptocurrency ook in waarde en verloor hij al snel $ 600 voordat hij zich kon herstellen.

Nu lijken de dingen een beetje op elkaar, hoewel BTC op het moment van schrijven in opkomst is. Het slaagde erin om een intraday high te klokken op $ 16.640 op Binance, waardoor de vorige jaarlijkse high ver achterbleef.

Von admin