29 Jan

Hvorfor Big Macs pris bør oppmuntre Bitcoin-innsats

Hvorfor Big Macs pris bør oppmuntre Bitcoin-innsats

Når det gjelder å investere i Bitcoin, prøver investorer alltid å beregne en riktig oppføring. Enten det er i starten av et okseløp eller i starten av en korreksjon, er debatten alltid på.

Mens sluttspillet gjenstår å tjene penger, er ideen om å stable sats også overveiende basert på ideen om å beskytte kjøpekraften til kapitalen din. Da mange ikke klarte å forstå virkningen Bitcoin Era av inflasjon og den konsekvente nedtrappingen av fiat-valuta, markerte Ecoinometrics nylig en sammenligning som dateres tilbake til 1990.

Big Mac forståelse av inflasjonen?

For å forstå inflasjonsøkningen sammenlignet rapporten den økende prisen på Big Mac mellom 1990 og 2021. Tar vi referansen mellom begge årene og strekker seg over 30 år, har prisen på Big Mac steget 2,4 ganger over samme tid periode.

Mens det i 1990 kostet en Big Mac $ 2,20, selges den i dag for 5,66 dollar.

Nå, selv om veksten kanskje ikke virker betydelig på papiret, er den mye mer velsmakende når du får forbrukerprisindeks eller KPI inn i bildet.

Forbrukerprisindeks eller KPI er definert som et mål på den gjennomsnittlige endringen over tid i prisen som forbrukerne betaler for en markedskurv med forbruksvarer og tjenester. KPI vokser konsekvent år for år, men her er det interessante faktum.

Det vedlagte diagrammet antyder at prisen på en Big Mac har vokst ut KPI med 25% siden 2000-tallet. Det betyr indirekte at inflasjonen på varer og tjenester har vokst mye raskere enn en gjennomsnittsbruker har råd til over tid.

Det er her forringelsen av fiat fører til synkende kjøpekraft.

Bitcoin eller Sats: Blir mer verdifull hver dag?

For bare 5 år siden var en Big Mac verdt over 1 million satoshier eller sats. I dag er en Big Mac bare verdt 15.764 sats. Hva innebærer dette? Vel, dette betyr at sats i løpet av det siste halve tiåret har fortsatt å forbedre sin kjøpekraft.

Her er også konseptet med gjennomsnitt av dollar-kostnad ekstremt lyd, og overskuddet vil vises på papir over tid.

Hovedideen er fortsatt enkel for investorer. Inngang og utgang vil ikke ha betydning over tid hvis det foretas en jevnlig investering på sats, og kjøpekraften vil fortsette å forbedre seg som den har gjort de siste 5 årene.