Mi. Jul 24th, 2024
  • Bitcoin was gisteren getuige van een intense toestroom van verkoopdruk, waardoor de prijs daalde naar een dieptepunt van 11.600 dollar.
  • Hoewel het sterke steun kon vinden bij deze dieptepunten, dwong dit recente selloff het terug onder het $12.000 gebied.
  • Dit is een grimmig teken voor zijn vooruitzichten op middellange termijn, aangezien het wijst op de onderliggende zwakte onder de stieren van de cryptocrisis.
  • Analisten merken nu op dat het wel degelijk in een „fragiele“ positie lijkt te zijn…
  • Dit betekent dat elke verdere verkoopdruk zou kunnen resulteren in het zien van een belangrijke selloff die stuurt het oprollen onder zijn cruciale ondersteuning op korte termijn.

Bitcoin en de geaggregeerde crypto-markt zijn momenteel gevangen in een lichte neerwaartse trend.

Dit kwam tot stand nadat BTC de koopdruk verloor, waardoor de prijs zich eerder stabiliseerde in het midden van de 12.000 dollar regio.

Het onvermogen om deze recente technische doorbraak in stand te houden toont aan dat stieren hun momentum verliezen, wat een teken kan zijn dat de komende dagen en weken een keerzijde heeft.

De komende dagen zullen van vitaal belang zijn om de trend van Bitcoin op korte termijn te begrijpen, aangezien de cryptocurrency zich nu in een „fragiele“ positie bevindt – volgens analisten.

BITCOIN VERTOONT TEKENEN VAN ZWAKTE ALS DE VERKOOP VAN DRUKVERHOGINGEN OMHOOG GAAT

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin Loophole met iets minder dan 1% tegen de huidige prijs van $11.880. Dit is ongeveer de prijs waartegen het de afgelopen uren heeft gehandeld.

Dit prijsgebied is ook de plaats waar de benchmark cryptocurrency zich enkele weken eerder consolideerde. Dit geeft aan dat de crypto een andere vorm van zijdelingse handel kan zien binnen deze regio.

Terwijl we hierover spraken, legde een analist uit dat BTC zal consolideren rond zijn huidige prijsniveaus omdat het een voortzetting van zijn neerwaartse dynamiek ziet.

„Wel, we hebben de fake-out gekregen, nietwaar? Ik dacht dat de daling in de richting van 11.500 dollar zou gaan, maar het kwam in de buurt. Het algemene scenario is dat we ons hier een beetje gaan uitstrekken, voordat het neerwaartse momentum zich voortzet. Over het algemeen -> blijven de alts (kleinere) het goed doen.“

BTC ZIET ER „FRAGIEL“ UIT NA EEN DALING VAN DE ENE OP DE ANDERE DAG.

Een andere analist weergaloppeerde een opvallend gelijkaardig sentiment in een recente tweet en legde uit dat hij gelooft dat Bitcoin er „fragiel“ uitziet en wellicht op korte termijn verder zal afnemen.

„Cloud doet nog steeds zijn ding. Op dit moment is het houden van de prijs (1u) onder het niveau van de weerstand – we zullen op zoek gaan naar de hoofdhuid zodra we weer binnen/boven chillen. Tot dan, ziet het er een beetje fragiel uit,“ legde hij uit.

Waar de Bitcoin-trends in de komende dagen waarschijnlijk belangrijke inzichten zullen bieden aan beleggers over waar het de komende weken naartoe kan gaan.

Von admin