Sa. Sep 23rd, 2023

Kryptoentusiaster överallt tror att bitcoin är på väg att explodera i länder som Indien .

Indien är på väg mot toppen

Nyligen ansåg landets högsta domstol bitcoin-handel lagligt och ansåg att förbudet mot att förhindra banker och finansföretag att göra affärer med eller representera kryptoföretag var konstitutionellt. Det förbudet har sedan tagits bort , och handeln i Indien har hoppat till nya höjder.

Som ett resultat tror många att landet som en gång var mycket anti-crypto håller på att sätta digitala tillgångar på kartan på ett helt nytt sätt. Cryptocurrency-utbyten som Bitcoin Billionaire – världens största handelsplattform efter daglig volym – har sedan dess gått med i Internet och Mobile Association of India (IAMAI), vilket i slutändan har hjälpt till att ta bort förbudet från Indien.

Dessutom överträffade börsen kontrollen av en handelsplattform känd som WazirX . En representant för företaget har uttalat att nya anmälningar sedan maj i år har ökat med mer än 150 procent, vilket sedan dess har bidragit till en ökning med 66 procent i kryptohandeln.

De förklarade:

Högsta domstolens positiva dom har säkert bidragit till att skapa positivitet kring crypto i Indien.

Förutom standardhandel och kryptoföretag introducerar tillsynsmyndigheterna idén om en digital rupie. Rupien är landets nationella form av fiatvaluta, och digitaliseringen av valutan kan potentiellt driva nationen framåt som en ledande blockchain-innovatör.

Den skulle också placera den på samma sätt som Kina, som till synes har introducerat sin nya digitala yuan till flera amerikanska företag som Starbucks och Subway för teständamål. Indiens tillägg av en digital rupi kan potentiellt göra det till en seriös konkurrent till den nationens ekonomi.

Många kryptoentreprenörer tror att Indien har mycket att erbjuda och tar på sig att utvidga landets kryptokapacitet. Pavel Matveev från Wirex Ltd. i London förklarade till exempel i en intervju:

I november förra lanserade vi vår produkt i åtta länder i Sydostasien, och vi hoppas kunna lanseras i Indien i sommar. Förenade kungariket har till exempel ett enormt överföringsflöde från Storbritannien till Indien … [Indisk efterfrågan på krypto] kan förvärras av situationen COVID-19.

En ledare inom Blockchain Innovation?

Sandeep Nailwal från Matic Network erbjuder liknande känslor. Han säger att det har varit en uppgång i betalningsbetalningar för indiska arbetare och att nationen har blivit en av de ledande användarna av dapps (decentraliserade applikationer). Han hävdar:

Speciellt med krypto kan människor spela spel och tjäna pengar på det. Spel med riktiga pengar blir mer populära. Vi ser många applikationer [lita på oss] eftersom Ethereum är helt kvävt.

Han säger att med så många teknikarbetare i Indien kan landet potentiellt hjälpa till att höja närvaron och användningen av sådana applikationer.

Von admin